Duurzame energie gebruiken
Home  |  Webshop  |  Water  |  Zon  |  Toiletten / Huren  |  Boot & Tiny House  |  Contact  |  Links  |  

Zonne-energie: Stroom & Warmte !

Op
ECOSAVE, al sinds 2003 bezig met zonne-energie;
Presentatie " Zonne-energie voor jou én de buurt!!


We geven deze avond uitgebreid aandacht aan:
- Zonnepanelen - Zonnecollectoren - Opbouw systemen - Omvormers
- Subsidies voor particulieren en bedrijven - Financiering
- Elektrische mobiliteit, fietsen, brommers en auto's - Oplaadpaal
Kortom heeft u vragen en belangstelling, sla nu uw slag met de aanbiedingen !
 
 
De ZON, dé grootste bron van Energie, ze levert 10.000x méér energie dan dat wij met z'n allen, op de hele aarde, gebruiken. En het is niet alleen de GROOTSTE maar ook de SCHOONSTE energie, voor eeuwig!  Dat is ons gegeven door onze Schepper fantastisch toch, wij moeten alleen ze willen aannemen en gebruiken !

Velen dachten dat het niet mogelijk was, maar het tegendeel is gebleken. De zon levert ons, in het noordelijk halfrond al meer dan genoeg energie, om jaar basis een woning zelfvoorzienend te maken. Zelfs hartje winter, als het vriest dat het kraakt, maar met een stralend zonnetje, zelfs dan levert de zon bijvoorbeeld al tot 50-70C warm water en tientallen kiloWatts aan stroom.
Moeilijk is het echt niet, 1-2 collectoren en ca. 12 zonnepanelen kan het al !!!

In ons eigen bedrijf en woning te Biddinghuizen, ecologisch gebouwd in 1995, hebben we de desbetreffende technieken toegepast en uitvoerig gemonitord.
Daaruit bleek dat vanaf april t/m september wij geen gas meer gebruiken voor warm water maar alles krijgen van de zon, buiten die periode is de behoefte aan warm water groter ivm. de verwarming. De verwarming hebben we dan ook gecombineerd met een laag temperatuur verwamingssysteem, zoals vloer- wandverwarming en een massieve leemkachel.
Dankzij deze combinatie, besparen we ruim 60% aan gas en wij streven door innovatie verder te gaan tot >90% besparing !

Om warm water door de zon op te wekken, is niet veel ruimte nodig, ca. 1,8m2 tot 3,2m2 collectoroppervlak, dat levert voldoende voor 120 tot 240L warm water.
Voor elektriciteit, heeft men meer oppervlakte nodig, ca. 1m2 voor ca.150kWh aan opbrengst.

Momenteel komen er weer verschillende subsidies die het interessant maken.Zonne-energie de enige echt schone energie die ook veel kan betekenen voor u.
 


 
Financieële Voordelen:  In ca. 5 jaar terug verdiend !!
Met een kleine installatie va. 12 zonnepanelen kunt u al 100% van uw energie opwekken ! D.w.z. dat u alle elektrische energie die u jaarlijks verbruikt zelf kunt opwekken op uw dak !
In de praktijk blijft u gekoppeld aan het net, om in de avonduren en wintertijd ook stroom te hebben maar in de zomer produceer je weer veel méér dan nodig en lever je het overschot aan het net.
-Resulaat: 100% besparing op de elektriciteitskosten
                alleen de netaansluiting betaald u nog ca. 10% van de kosten
- 2013/2014: De SDE subsidie voor particulieren is er niet meer, maar n.a.v. een uitspraak van het Europese Hof, kunnen alle particulieren hun BTW terug krijgen !
d.w.z. ca. 21% BTW teruggave van de investering, dat kan al gauw > € 1000,- zijn!
Wij helpen u met de terug gave. Maak nu nog gauw gebruik van dit EXTRA voordeel.
- De zonnepanelen installatie wordt voor 25 jaar gegarandeerd, erg duurzaam. Het rendement van uw investering is gemiddeld 6% ! Bron: MilieuCentraal
- Sommige gemeenten bieden een Duurzame lening, en sommige banken bieden een Groenlening, dan kunt u lenen tegen een verlaagde rente, de installatie financieren voor 5 of 10 jaar l In de praktijk is het maandelijkse rente- & aflossings- bedrag lager dan uw huidige electriciteitsrekening, dus ook direct voordeel.
Kortom er zijn veel redenen om vandaag nog een offerte te vragen of ons uit te nodigen voor een aanbieding voor uw huis of bedrijf ! Uw schone en eigen energie, ons gegeven !  info@ecosave.nl of 0321-332038  Welkom !
 
 


 

Ook mogelijk: Verwarmen met hout – pellets

Goede houtkachels, zoals de onze, met een rendement van 80 tot 103% Hoogrendement zijn de toekomst !
Hout is een oneindige bron mits er altijd herbeplant wordt, de pellets die wij gebruiken zijn een afvalprodukt uit de meubelindustrie – geen houtkap dus !
Onze modellen geven een absoluut schone verbranding, klimaatneutrale emissie !!
 
Wij hebben 6 kleine modellen voor in de woonkamer, 2 CV combisystemen (pellet en warm water) en 8 grote. De combisystemen verwarmen niet alleen de woonkamer maar het hele huis + leveren warm tap water

Capaciteit: modulerend van 2 tot 9 kW en de Aqua modellen 2 tot 12 kW, de grotere van 8 tot 56kW en meer
 
Werking:                   
Automatisch:
Alle modellen zijn voorzien van een kamerthermostaat, zodat de kachel automatisch zorgt dat de kamer altijd op de door u gewenste temperatuur is !
Het is zelfs mogelijk dat u met uw mobiel, uw kachel op afstand aan doet !
Voorraad:
Afhankelijk van het model, heeft de kachel een voorraad van 17 tot 32kg pellets. Hiermee kun je dan 2 tot 5 dagen mee stoken !
Energie en financiële besparing:
1kg houtpellets heeft de energiewaarde van 5kW = 1/2m3 gas
We verwachten dan ook dat uw energierekening t.a.v. gas met 40% zal dalen en t.a.v. mazout zelfs met >50% !
GARANTIE: Op alle modellen ontvangt u  2 JAAR Garantie !!  Vraag naar de folder en de prijzen!